В Тунис по средата на пустинята се появи езеро (видео)

Местните пастири са намерили сладководно езеро, което се е появило в средата на пустинята. В момента учените нямат никакво обяснение за мистериозната поява на езерото.
Mистериозното езеро се появи в тунизийската пустиня, създавайки импровизиран плаж в сухия регион. След откриването на водоема на местните пастири не са дадени никакви обяснения за това как изведнъж се е появило в пустинята.Властите предупреждават, че водата, която първоначално е била кристално чиста е станала мътно-зелена и в нея са се появили водорасли,  може да бъде опасна за здравето, но тунизийците не се отказват от удоволствието да се охладят в 40-градусовата жега.

Няма никакво официално обяснение за появата на езерото. Част от геолозите смятат, че сеизмична активност може да е освободила подпочвените води, но не всички са съгласни с тях, съобщава The Independent. Според местните власти обемът на езерото може да бъде един милион кубически метра разпределени върху площ от над един хектар, с дълбочина от 10 до 18 метра.

Коментари