Британско семейство в шок от sms-и от отвъднотоПочинала британка пращала утешителни sms-и на семейството си от отвъдното, съобщава „Дейли мейл".

59-годишната Лесли Емерсън починала през 2011 г. от рак, като била погребана с любимите си вещи. Сред тях бил и мобилният й телефон, тъй като тя много обичала да пише текстови съобщения на него. След кончината й близките й продължавали да пращат sms-и до нея като форма на утеха.

Наскоро обаче 22-годишната й внучка Шери получила смразяващо съобщение от номера на починалата си баба, гласящо: „Бдя над теб, всичко ще бъде по-добре. Само не се предавай." Семейството е било в шок от случилото се, особено предвид факта, че мобилният оператор е гарантирал преди повече от три години, че номерът ще бъде спрян.

„Призля ми, като го прочетох, бях в шок", признава Шери. По думите й семейството е било наясно,че баба им никога няма да им отговори на съобщенията, но ги пращали като форма на справяне с мъката. Ден след последния sms, който пратила на Лесли, внучката й получила отговор от отвъдното.

Семейството веднага се задействало да проучи кой и как е използвал номера на починалата им баба. Оказало се, че мобилният оператор не спазил обещанието си да заличи номера от системата си, а го дал на друг клиент.

Семейство Емерсън получили извинение от мъжа, който е станал новия собственик на номера. Той им обяснил, че почнал да получава съобщения в последните седмици и решил, че е шега от страна на приятелите му, затова отговорил в същия тон.

Семейство Емерсън твърдят, че са дълбоко разстроени от случилото се. Те обвиняват операторa, който не е спазил ангажимента си към тях, и по този начин ги е наранил емоционално. Служителите на компанията пък уверяват, че правят всичко възможно да върнат номера на Емерсън.

Коментари