Марсианска цивилизация е била унищожена от ядрена атака, Земята е следващата?

Годишната среща на Американското общество на физиците тази година се очертава особено интересна.

Там плазменият физик д-р Джон Брандербург ще представи теорията си, че древна цивилизация на Марс е била унищожена след ядрена атака от страна на друга извънземна раса, пише "Дейли мейл".

Д-р Брандербург твърди, че древните марсианци, наречени кидонци или утопианци, били избити след атаката и доказателства за този геноцид могат да се видят и днес.

Още през 2011 г. ученият отбеляза, че е възможно червеният цвят на Марс да се дължи на естествено възникнала термоядрена експлозия.

В последствие обаче Брандербург промени тезата си и вече смята, че експлозията е била предизвикана. Основните му аргументи са заключени във високата концентрация на ксенон-129 в марсианската атмосфера и уран и торий на повърхността.

Според него някога Марс е имал подобен на земния климат и е бил дом на растителен и животински свят, а интелигентният му живот би могъл да е бил на нивото на древните египтяни, например.

"Анализите от орбиталните спътниции и мисии показват наличие на рушащи се археологически обекти в определени райони на Марс. Обобщавайки всички данни, би трябвало да обмислим тезата за Марс като поле на планетарно ядрено изтребление", допълва Брандербург.

Той предупреждава, че Земята има от какво да се страхува, защото подобно ядрено унищожение може да грози и нея. Затова той предлага да бъде изпратена мисия с екипаж до Марс, за да разберем срещу какво сме изправени.

Коментари