Мадона пак отрича да има връзки с илюминати


В новият 13-ти подред албум на Мадона "Rebel Heart", който излиза през март 2015 г., една от песните се нарича "Illuminati". Това е дало повод на изследователите отново да заподозрят певицата, известна с широко използване на окултни символи на своите концерти във връзка с илюминатите.

В припева на песента "Illuminati" звучат фрази като "Всевиждащото око наблюдава тази вечер", "Истина и Светлина".

Самата Мадона, говорейки за  песента, отбеляза, че често я обвиняват в принадлежност към масоните. За разлика от много други, тя знае кой всъщност е такъв и прекрасно знае кога да използва това определение. Но за участие в масонството Мадона отрича.

Заслужава си да се отбележи, че Мадона е една от най-ярките популяризаторки на мистичното учение "Кабала" и често изобразява Бафомет на сцената, който е почитан от последователите на тайни общества.

Бафомет е звяр и човек, той е жена и мъж в едно лице, той е горе и долу... Това e двуполово създание, на ръцете на което е изписан алхимическия девиз "Solve et Coagula", което означава "разтвори и  сгъсти".

Думата "Baphomet", четена наобратно "Temohpab", е нотарикон - акроним от първите букви на следната формулировка: "Templi omnium hominum pacis abbas" - което в превод от латински означава "Настоятел на храма на света на всички хора."

Коментари