Метеорит падна в Средна гора край Сопот

Андрей Найденов, очевидец. Снимка: Dnes.bg

Метеорит падна в района на Средна гора.

Космическият обект се е приземил малко преди 19 часа снощи. Жители от Сопот са видели ярка светлина, след което са чули тътен. По-късно се е появил и дим.

Кметът на Сопот Веселин Личев потвърди за инцидента и заяви, че е уведомил Националния военен център.

Първи огненото кълбо забелязва Андрей Найденов, когато се качва в колата си със своята приятелка.

„Очаквах даже земетресение, нещо от удара. В Сопот като зареждах, ми казаха, че са чули гръм”, разказа пред Dnes.bg Найденов.

След като забелязва огненото кълбо, Андрей пише статус във Facebook и открива, че не е единственият, който го е забелязал.

„Явно става дума за метеорит. Много свидетели ми се обадиха. Очевидци твърдят, че не е било по-голямо от пералня. Няма притеснение, едва ли ще се намери в планината това нещо”, разказва кметът Веселин Личев.

15 минути след падането от мястото излизал дим. В района има военните поделения, но през това време те не са извършвали дейност.

Христо Иванов прекосявал стадиона в Сопот, за да си налее вода, когато вижда ярката светлина. „Аз чух много силен взрив и този взрив не приличаше на гръм от гръмотевица или нещо друго, мислих си, че някакво военно поделение тук наблизо гръмна”, твърди очевидецът.

Според кмета на Сопот няма място за притеснение, защото парчето скала е било с малки размери. „Няма никакви поражения и опасности, нито в населените места, няма никакви проблеми”, успокояват от общината.

За случая са уведомени военните.

Очаквайте още подробности!

Коментари