Мъж застреля компютъра си с осем куршума


Струвало ли ви се е, че компютърът ви не се държи като машина, а като човек: нелогично? Машините следват предварително зададени инструкции и грешките, произвеждани от тях си имат винаги логично обяснение. Ако човек се грижи за тях и следва най-добрите практики за използването им, препоръчвани от експерти, то вие едва ли ще срещнете проблем в използването им.

Понякога обаче, сякаш следването на най-добрите практики просто не е достатъчно. Дали ще е софтуерна или хардуерна грешка, по някое време се изправяте проблем. А когато той започне да се повтаря и не потърсите помощ, започвате да се изнервяте. Лично аз съм чувал реплики от рода на "Идва ми да го удуша", "Да го хвърля през терасата" и подобни, насочени към невинните машини, които ни се струва от време на време, че нарочно ни лазят по нервите.

Именно така и се е чувствал Лукас Хинч, когато компютърът се е натъкнал на грешка. Явно Хинч не е от пасивните хора, които ще тръгнат да плачат, скубейки коси в отчаяние. Е, явно не е бил от другите, които просто ще се обадят на компютърна помощ. Не, той взел нещата в свои ръце. Отнесъл го зад своята къща и стрелял в него с притежаваното от него оръжие. Осем пъти! Хинч бил арестуван от полицията в Колорадо Спрингс за стрелба в рамките на града.

"Просто ми писна", споделя Хинч пред The Smoking Gun. Причината? Честата поява на "сини екрани на смъртта" (BSODs) на неговия Dell XPS 410.

Коментари